Om Självmordsguide


Varje månad görs 50 000 googlingar på självmord. Det som syns vid denna sökning är inte alltid ett stöd till den som har självmordstankar. Syftet med denna sajt är att underlätta för personer som googlar att hitta hjälp om de har självmordstankar. Självmordsguide är ett privat projekt som drivs helt ideellt.

Tanken med sajten är att den ska synas högt på Googles träfflistor för att personer som funderar på att ta sitt liv ska hitta hjälp. Genom att länka till Självmordsguide kan du hjälpa sajten att ligga högt upp på Googles träfflistor. Läs mer om att stödja sajten.

Sagt om sajten

Ingen kan göra allt. Ingen kan stoppa alla självmord. Men om vi är många som hjälps åt kan vi åtminstone se till att den som funderar på självmord och googlar inte ska hamna på en sida som hetsar och uppmuntrar, utan istället någonstans där det finns bra information, kanske råd och stöd för hur man orkar vidare när allt är svart.
Sofia ”Mymlan” Mirjamsdotter

Självmordssajt stängd efter bloggkampanj. Svenska bloggare som och har under flera veckor deltagit i och uppmanat andra att stödja en kampanj som syftar till att få färre Google-användare att hamna på webbsidan Sjalvmord.com (med titeln ”Svensk Självmordsguide”).
Nanok Bie/SVT Rapport

Min slutsats blir att Google inte är bättre än summan av deras användare. Självmordskampanjen visar på ett lysande sett hur det går att göra skillnad, men kanske också hur lätt det faktiskt går att manipulera sökresultat och listningar om bara tillräckligt många människor engagerar sig.
Fredrik Wass/DN På webben

Olika typer av hjälp

Här på Självmordsguide hittar du tips på vem du kan kontakta om du har självmordstankar.